Cursos 2019-2020

NOU

CURS DE DRAMATÚRGIA

A partir de 16 anys

Aquest curs de dramatúrgia està pensat per entrar en el món de l’escriptura dramàtica buscant allò que l’alumnat necessita dir i crear per intentar comprendre el seu món i el que l’envolta. El que proposem amb aquest curs és una connexió entre l’alumnat i els seus interessos, les seves preocupacions… i el que oferim són tècniques per convertir això en un text teatral des d’un pensament post-dramàtic, treballant amb formes teatrals sobretot del segle XXI. Es treballarà de manera completament personalitzada.

Utilitzant el joc, les dramatúrgies col·lectives i proves físiques sobre l’escenari l’alumnat que faci aquest curs haurà fet una entrada en el món de la creació dramàtica que li permetrà assimilar diferents tècniques dramatúrgiques i trobar un camí cap a quina és la seva pròpia manera de crear.

Del 14 de gener al 2 de juny. DIMARTS de 20 a 22 hores

Preinscripció i matriculació on-line fins el 20 de desembre

PETIT TEATRE

De 4 a 5 anys (2014-2015)

Els contes i les històries seran l’eix d’aquest taller pels més menuts. Explicarem, representarem, ens transformarem en els personatges dels contes i les històries treballant la desinhibició, l’expressió oral i corporal. L’experimentació i el joc, un gran espai d’aprenentatge, estaran al servei dels infants.

Foto: Joan Parera

D’octubre a maig. DISSABTES de 10 a 11 hores

INICIACIÓ AL TEATRE I

De 6 a 8 anys (2011-2013)

Potenciarem i estimularem la imaginació. Ens iniciarem en la sensibilització respecte al nostre propi cos i el dels altres i la integració en el joc col·lectiu. Realitzarem un taller final, on aglutinarem bona part de les experiències que s’haurà dut a terme durant el curs.

Foto: Joan Parera

D’octubre a maig. DISSABTES de 11 a 13 hores

INICIACIÓ AL TEATRE II

De 9 a 11 anys (2008-2010)

Potenciarem la capacitat de concentració i d’atenció sense deixar de banda l’aspecte lúdic. Treballarem a partir de l’intuïció els mecanismes de la narrativitat aplicats al teatre i prendrem consciència de les possibilitats expressives del cos i la veu, la relació amb els altres i l’espai.

Foto: Joan Parera

D’octubre a maig. DISSABTES de 11 a 13 hores

INICIACIÓ AL TEATRE MUSICAL

De 9 a 11 anys (2008-2010)

T’agrada cantar? T’agrada ballar? T’agrada fer teatre? Vine al curs de introducció del teatre musical. Treballarem tècniques de cant, teatrals i interpretarem escenes conegudes de teatre musical de tots els temps.

Foto: Joan Parera

D’octubre a maig. DIMECRES de 18 a 20 hores

TEATRE JOVE I

De 12 a 14 anys (2005-2007)

Desenvoluparem les capacitats de percepció i d’observació. Integrarem les habilitats bàsiques de l’expressió teatral. Treballarem sobre la desinhibició, relaxament, el control del cos i la respiració, l’expressió d’emocions i sensacions. Començarem a jugar amb la construcció de personatge.

Foto: Joan Parera

D’octubre a maig. DIMARTS de 18 a 20 hores

TEATRE JOVE II

De 15 a 16 anys (2003-2004)

Aprofundirem en el treball escènic com a llenguatge. Aplicarem la consciència expressiva de cos i veu en la recreació de situacions/escenes i personatges. Aprofundirem en l’exercici de la percepció i la observació per a la recreació d’emocions i sensacions. Participarem activament en la creació del treball escènic.

Foto: Joan Parera

D’octubre a maig. DIJOUS de 18 a 20 hores

TEATRE MUSICAL JOVE

De 12 a 17 anys (2003-2007)

El treball de la interpretació aplicada a les cançons amb escenes de diferents espectacles de teatre musical. La formació bàsica necessària per qualsevol intèrpret que es vulgui endinsar en aquesta disciplina.

Foto: Joan Parera

D’octubre a maig. DIJOUS de 18 a 20 hores

ENTRENAMENT ACTORAL

A partir de 17 anys (A partir del 2002)

Realitzarem un entrenament actoral. Treballarem sobre la improvisació, l’anàlisi de textos i la construcció del personatge. S’introdueixen sessions específiques de tècnica de veu i treball de text.

Foto: Joan Parera

D’octubre a juny. DILLUNS de 18 a 20 hores

LABORATORI TEATRAL

A partir de 18 anys (A partir del 2001)
Requisit: Entrenament actoral o entrevista amb el docent

Ens endinsarem en un projecte d’investigació teatral. Un espai de reflexió, de posada en comú d’experiències escèniques i de creació i experimentació a partir de totes aquestes.
Un treball d’intèrpret a partir de l’experimentació rigorosa de les eines teatrals per arribar a crear un espectacle propi i compromès.

D’octubre a juny. DIMECRES de 20 a 22 hores.

PROJECTE MUSICAL

A partir de 17 anys (A partir del 2002)
Requisit: Teatre musical o entrevista amb el docent

Ens endinsarem en un projecte basat en un muntatge de teatre musical. Un espai de trobada de totes les disciplines escèniques per construir els personatges en un muntatge musical. Viurem totes les fases d’un muntatge fins a arribar a l’estrena d’un espectacle.

Foto: Joan Parera

D’octubre a juny. DIMECRES de 20 a 22 hores.

NOU CURS 

TEATRE PER A ADULTS

A partir de 25 anys

Ens endinsarem en el treball escènic com a llenguatge. Treballarem la creativitat, l’expressió corporal i oral, les improvisacions i la construcció de personatges. Aglutinarem tot aquest treball per presentar un taller final.

D’octubre a juny. DILLUNS de 20 a 21.30 h

Informació

Places limitades
PREINSCRIPCIÓ OBERTA del curs 2019/20 .
MATRICULACIÓ ONLINE del 16 al 27 de setembre de 2019.

MATRICULACIÓ PRESENCIAL al Seminari Vic (Ronda de Francesc Camprodon, 2)

Matins de 10 a 13 h l Dimarts, dimecres i divendres

Tardes de 15 a 19 h l Dilluns i dimecres

Sistema de bonificacions i descomptes.

Contacte
info@escenicvic.cat

639361550 (Jordi) o 669656454 (Marian)
www.escenicvic.cat

Preinscripció Online