• Un conveni de col·laboració a tres bandes amb l’objectiu de promoure, fomentar i facilitar la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual en l’àmbit de la formació teatral
  • El grup va iniciar el curs el passat divendres 18 de febrer i s’allargarà fins al mes de juny

Aquest mes de febrer Escènic Vic, el Seminari Vic i la Fundació Sant Tomàs ha signat un acord a tres bandes amb l’objectiu de sensibilitzar que totes les persones són capaces de rebre una formació dins l’àmbit de les arts escèniques i en concret dins l’àmbit teatral. La col·laboració es materialitza amb un curs de teatre impartit per Escènic Vic a les instal·lacions del Seminari Vic i per a persones amb discapacitat intel·lectual del Club Car de la Fundació Sant Tomàs. Aquesta formació teatral va començar divendres passat dia 18 de febrer i s’allargarà fins a mitjans del mes de juny.

Escènic Vic ja fa tres anys que imparteix tota la seva formació teatral a l’edifici del Seminari Vic. Escènic, amb més de 20 anys d’experiència, té una oportunitat única de poder transmetre el seu “saber” a totes les “persones capaces” del Club Car de la Fundació Sant Tomàs. El Club Car és un servei de Sant Tomàs que ofereix oportunitats diverses de lleure i esport en entorns propers i comunitaris.

Els objectius d’aquest curs de teatre són aprendre a desinhibir-se davant del grup; desenvolupar la capacitat d’escolta i d’observació; Experimentar i utilitzar recursos propis del cos per expressar-se; utilitzar el llenguatge oral i corporal com a mitjà d’expressió artístic; ser capaç d’utilitzar la imaginació com a eina creativa; tenir coneixements bàsics per improvisar de forma verbal i no verbal; adquirir les eines bàsiques per la pràctica teatral i participar en el muntatge d’un taller teatral.

D’esquerra a dreta: Jordi Arqués Vilalta, director d’Escènic Vic; Raimon Casals i Guàrdia, gerent del Seminari Vic; i Ricard Aceves i Torrents, director general de la Fundació Sant Tomàs.
El professorat d’Escènic Vic explicant la primera dinàmica del curs de teatre el passat 18 de febrer.