FILOSOFADES

ENTRENAMENT ACTORAL I

Dijous 1 de juliol a les 20 h Sala d’Actes (Seminari Vic)

(es demana puntualitat, un cop hagi començat no es podrà accedir a la sala)

Aforament limitat

Sinopsi: El darrer dia de curs un grup acaba 2n de batxillerat espera ansiosament a la seva tutora per recollir les notes i marxar de vacances… La profe de filosofia sembla que no voldeixar de plantejar-los dilemes i paradoxes ni tan sols el darrer dia… Quines probabilitats hi ha que es compleixin? “Ara haureu de volar o morir…” Què vol dir-nos?

Nosaltres, espectadors i espectadores, no sabrem si el que viuen aquests alumnes en el seu darrer dia a l’insititut forma part d’una de les trampes de la tutora posant-los a proba de manera experimental o és que realment esdevé la gran nevada…

Alumnat: Lena Casanoves Giol, Helena Jordan Olmo, Jan Moner Hurtado, Lídia Oms Riera, Núria Pous Rossinyol, Clara Roig Freixa, Ariadna Roura Puig i Max Verdaguer Teixidó.

Professora: Montse Rodríguez i Clusella

Agraïments:  Als filòsofs, per fer-nos preguntes i per intentar respondre’n algunes, encara que sigui, o sobretot si és, generant-nos-en més. I CorCia.

****************************************************************

InfAMORció

Textos d’Amor i Informació de Caryl Churchill

ENTRENAMENT ACTORAL II

Dimarts 6 de juliol a les 21.30 h al Pati de l’Ós (Seminari Vic)

Aforament limitat

Sinopsi: Ens hem plantejat aquest taller com un puzzle.

O com la barreja de molts puzzles.

On no hi cap pça que encaixi… però tot alhora fa que la suma de totes aquestes peces inconnexes formin un tot. Un tot, complex, sorprenent, profund i alhora simple. Un tot entortolligat entre l’amor i la informació

Alumnat: Cristina Adell Sánchez, Berta Bayés Costa, Júlia Cervera Marsó,  Magí Coma Larrosa, Cai Godayol Tobajas, Adrià Moreno Zamora, Carla Rubio Tañà, Miquel Salamanca Jiménez, Maria Villà Alsina i Martina Viñas Mayoral.

Professor: Jordi Arqués

Agraïments: CorCia

************************************************************************

Les paraules de la Conxa: 

Com una pedra amuntegada damunt una tartera

A partir de la dramatúrgia de Montse Albàs i Marc Rosich de la novela Pedra de Tartera de Maria Barbal

TEATRE PER A ADULTS

Dijous 8 de juliol a les 20 h al Pati de les Magnòlies (Seminari de Vic)

Aforament limitat

Sinopsi: Us mostrem un taller coral per explicar la vida de la CONXA, però també us contem la vida de moltes dones del nostre territori.

La Conxa de joveneta va haver de separar-se de la seva família. Va marxar de l’Ermita a Pallarès per ajudar els seus tiets i no ser una boca més per alimentar per als de casa. Allà va conèixer en Jaume amb qui es va casar i va tenir les seves filles i l’hereu.

A la Conxa, com a moltes dones de la seva generació, els va tocar viure uns temps convulsos, molt especialment la Guerra Cívil Espanyola, la Conxa en aquest moment se sent com una pedra amuntegada damunt una tartera. També va veure com les filles es casaven i marxaven de casa, i com l’hereu s’anava tornant més aspre… Fins arribar així a l’últim graó de la seva vida.

Un text que dona veu i visibilitza tot un col.lectiu de dones i també d’homes invisibles, que no els trobarem als llibres d’història, però que formen part de qui som ara.

Per a totes les CONXES!

Alumnat: Josep Armengol, Conxita Benet, Assumpta Santanera, Clàudia Serra, Mercè Solà i Montse Solé.

Professora: Marian Toril

Agraïments: Montse Albàs per cedir-nos la seva dramatúrgia de “Pedra de Tartera”, CorCia, Conxita Benet, Can Solà, Seminari Vic i Maria Barbal per escriure aquesta novel.la que tant ens agrada.